Kijktip: Het tweede seizoen van Heer & Meester

28 januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

Het nieuwe seizoen van Heer & Meester begint dramatisch: Er wordt een officier van justitie vermoord die zich bezighield met een vastgoedfraudezaak.

En alsof dat nog niet schokkend genoeg is, lijkt haar dood ook nog eens verband te houden met het mysterieuze verleden van Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans). Die had aan het einde van de eerste reeks zijn dood in scène gezet, maar kan nu niet anders dan terugkeren uit zijn zelfgekozen anonimiteit.

Floor

Zijn eerste klus is dus het oplossen van de moord op de officier van justitie. Dat doet hij samen met haar opvolgster Floor van Nijevelt Guljé (Sophie van Winden). De rest van het seizoen gaat de gentleman-detective undercover in de werelden van de haute cuisine, de springpaarden en de modellen. 

Adelijke kringen

Daan legt nog even uit wat het uitgangspunt van Heer & Meester is. 'Valentijn is als klein jongetje te vondeling gelegd bij een katholiek internaat, met een trustfonds van enkele honderden miljoen en een legaat waarin staat wat er met zijn leven moet gebeuren. Niemand vertelt hem waar hij vandaan komt.' Valentijn groeit op in een behoorlijk decadente wereld en doet leuke dingen met zijn geld. Werk heeft hij niet; alle tijd van de wereld heeft hij wel. Een officier van justitie grijpt haar kans. 'Zij gaat hem langzaamaan gebruiken om zaken op te lossen in adellijke kringen waar zij zelf niet helemaal bij kan.'

Meer over