Kijktip: Het tweede seizoen van Herman & Martijn: Op de Proef Gesteld

19 April 2016 12:30 | kijktips | Door Televizier

In het tweede seizoen van Herman & Martijn: Op de Proef Gesteld reizen de twee smulpapen weer van hot naar her om bijzondere gerechten te proeven.

 Na de eerste reeks, wekelijks goed voor meer dan een miljoen kijkers, kondigde het duo al aan dat ze nog meer dan genoeg plannen hebben. Onder meer het consumeren van de beruchte Japanse kogelvis staat op het programma. Deze vis is in Nederland verboden omdat je er bij verkeerde bereiding aan kunt sterven.

Walvis

Dat avontuur is voor later, eerst vertrekken Herman en Martijn naar de Faroër. Met behulp van quads en een helikopter ontdekken ze wat deze eilanden allemaal te bieden hebben. Op het menu staat walvis, en Herman moet in een wetsuit het ijskoude water in.

Olijk duo

Het succes van Op de proef gesteld is vooral te danken aan de chemie tussen Krabbé en Den Blijker. Het olijke duo houdt de sfeer er goed in en maakt regelmatig een dolletje. 'Als Herman en ik op pad zijn, voelt dat als een soort schoolreisje', zei Krabbé al eens op nu.nl. 'Het is waanzinnig leuk om dit programma te maken.'

Gastronoom

Als chef-kok staat vooral Den Blijker bekend als culinair expert, maar onderschat ook de andere presentator niet. 'Ik ben echt een gastronoom, een enorme liefhebber van lekker eten.' Vanuit die passie is hij ook de bedenker van programma's als Wie is de chef? en Topchef.

Meer over