Kijktip: Het tweede seizoen van Johan Falk

De keiharde Zweedse misdaadserie Johan Falk pikt met een tussenpoos van twee jaar het verhaal weer op. Falk duikt weer op in Wagner's leven.

Aan het eind van vorig seizoen staakte voormalig politie-informant Frank Wagner zijn samenwerking met rechercheur Falk (Jakob Eklund). Hij had genoeg van het leven in de criminaliteit en staat nu op het punt een kroeg te openen. Wanneer de broer van zijn ex-vriendin spoorloos blijk, raakt hij echter opnieuw verzeild in de onderwereld.

Wagner en Falk

Daar komt hij zijn oude vriend Johan Falk tegen, die samen met de Duitse politie een meedogenloze drugsbende op het spoor is. Een nieuwe samenwerking tussen Wagner (Joel Kinnaman) en Falk kan niet uitblijven. Ook in de komende afleveringen gaan ze samen de strijd aan met de georganiseerde misdaad in Gotenborg. 

Waargebeurd verhaal

Het personage Frank Wagner is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het is gebaseerd op de Zweedse undercoveragent Peter Rätz, die onder meer infiltreerde in motorclubs Bandidos en Hells Angels. Toen bekend werd dat hij informatie doorgaf aan de politie, is hij met de dood bedreigd en verhuisde hij naar het buitenland.

Volgens journalist Dick Sundvall, die meerdere boeken over hem schreef, wilde de politie de wereld doen geloven dat Rätz was omgekomen bij de tsunami in Azië in 2004.


Meer over: