Kijktip: Het tweede seizoen van Katja's Bodyscan

Katja Schuurman stelt haar lichaam en geest weer ter beschikking aan de wetenschap. Dit seizoen van Katja's Bodyscan krijgt ze hulp van acht 'proef-Katja's'.

In het eerste seizoen liet de actriceïen presentatrice onder meer haar stressniveau meten. Ze schrok zo van de uitslag, dat ze tot de conclusie kwam dat ze het nodig rustiger aan moest doen. Dus zijn er hulptroepen ingevlogen: acht extra proefpersonen met allemaal net zo'n grote bos krullen als de presentatrice. En dat geldt zélfs voor het mannelijke teamlid.

Week niet wassen 

Toch doet Katja zelf ook nog experimenten. Ze zal zich deze reeks bijvoorbeeld een week niet wassen om te onderzoeken of dat slecht is of niet. Ook pleegt ze een winkeldiefstal, om te kijken of ze weg kan komen met leugens.

Dwanggedachten 

Verder laten de Katja's de komende weken zien hoe ze angsten kunnen overwinnen en hoe hersenen bepalen of iemand aantrekkelijk is. Ondertussen heeft de actrice en presentatrice in het dagelijks leven zelf ook baat bij de wetenschap, vertelde ze afgelopen najaar in een interview met dagblad Het Parool. 'Ik heb dwanggedachten. Dankzij de medische wetenschap worden die gedachten gedempt. Het is een zegen dat er pilletjes zijn die zorgen voor stabiliteit.' Ze schaamt zich overigens niet voor die medicatie. 'De een slikt pillen tegen gewrichtspijn of hoge bloeddruk, en de ander neemt iets tegen neuroses.'

Bekijk hieronder de trailer van het nieuwe seizoen.

 

Reageren