Kijktip: het tweede seizoen van Peter R. de Vries: Internetpesters aangepakt

Cybertreiteraars konden lang anoniem hun gang gaan, maar dat is sinds Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt, verleden tijd. Vandaag start het tweede seizoen.

Hierin helpt De Vries opnieuw mensen die via internet of social media worden getreiterd, gestalkt of bedreigd. Honderdduizenden Nederlanders, voornamelijk jongeren, hebben hier jaarlijks last van.

Facebook-zaak

Peter: 'In het eerste seizoen hebben wij de noodzaak van dit programma direct bewezen met de "Facebook-zaak", een kwestie die wereldwijd de pers heeft gehaald en nog steeds onderwerp is van rechtszaken. Ik weet zeker dat we in het tweede seizoen opnieuw baanbrekende reportages gaan brengen die de (politieke) agenda weer gaan beheersen.'

Chantal

Om de eerste reeks van Internetpesters aangepakt kon niemand heen. Peter stond hierin onder meer de 21-jarige Chantal bij die, naar eigen zeggen, in een hel leefde sinds iemand onder haar naam een seksvideo op Facebook plaatste.

Schikking

Via een kort geding probeerde Peter R. de Vries af te dwingen dat Facebook de identiteit van de plaatser openbaar maakte. Inmiddels is er een schikking tussen beide partijen getroffen en mogen zowel Chantal als Facebook een eigen onderzoeker afvaardigen om in het Ierse kantoor van Facebook te zoeken naar het filmpje. Volgens RTL 5 belooft het nieuwe seizoen even geruchtmakend te zijn als het vorige.

Reageren