Kijktip: Het uur van de wolf: Sinatra: All or nothing at all

Dit jaar zou de legendarische Amerikaanse zanger Frank Sinatra (1915-1998) honderd zijn geworden. Hij wordt geëerd met een intiem portret.

De makers van de 2-delige documentaire Sinatra: All or nothing at all schuwen geen onderwerp. De zanger groeide uit tot het eerste tieneridool ooit, had een reputatie als vrouwenverslinder en werd veelvuldig in verband gebracht met de maffia.

Intieme Inkijk

Aan de documentaire werkten zijn echtgenotes Ava Gardner en Mia Farrow en kinderen Nancy en Frank mee. Daardoor geeft de film een intieme kijk in het leven van deze legendarische entertainer. Daarnaast zijn er anekdotes van tal van grootheden die met hem hebben gewerkt of door hem zijn geïnspireerd. Aan de hand van zijn afscheidsconcert in 1971 en nooit eerder vertoonde beelden, wordt zijn levensverhaal in beeld gebracht.

Tieneridool

De elf liedjes van Sinatra's 'retirement-concert' vormen het raamwerk van de documentaire. De focus ligt op de eerste zestig jaar van Sinatra’s leven: zijn jeugd in Hoboken (New Jersey), zijn doorbraak als tieneridool begin jaren 40, de neergang van zijn carrière en zijn terugkomst als acteur in From here to eternity waar hij zelfs een Oscar voor ontving in 1954.

Daarna volgden optredens met The Rat Pack: een losse groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feest vierden. In 1998 overleed The Voice op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval. Op zijn grafsteen staat de  tekst: 'The best is yet to come'.

 

Reageren