Kijktip: Het Verhaal Van BLØF

De carrière van BLØF kent hoogte- en dieptepunten. In de portretreeks Het Verhaal Van... komen mensen uit de omgeving van de Zeeuwse band aan het woord.

Na hun doorbraak in 1998 met Liefs uit Londen is de Zeeuwse band BLØF niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Niet de bandleden zelf, maar mensen uit hun omgeving bespreken hoogte- en dieptepunten in Het Verhaal Van BLØF.

Chris Götte

In 1992 besloten vier jongens uit Zeeland samen Nederlandstalige popmuziek te gaan maken. De fans uit de provincie zelf waren al snel enthousiast, maar een nationale doorbraak liet zes jaar op zich wachten. Pas na de komst van drummer Chris Götte kwam er landelijk succes. De band scoorde vele hits en werkte samen met bekende artiesten. Naast deze successen was er in 2001 ook een dieptepunt: het overlijden van Götte. De band krabbelde op, trok drummer Norman Bonink aan en richtte zich op een nieuw popfestival: Concert at SEA.

Concert at SEA

Eind juni vond alweer de tiende editie van dit festival plaats. "We zijn erg trots op wat we de afgelopen jaren op de Brouwersdam hebben neergezet," vertelt Bløf-frontman Paskal Jakobsen op de website van Concert at SEA. "We hebben al heel wat geweldige artiesten mogen ontvangen op ons podium. Een paar jaar geleden leek het ons leuk om van Concert at SEA een tweedaags festival te maken. Dat is heel goed uitgepakt en het is echt een bestemming geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om lekker een paar dagen in Zeeland te blijven."

Meer over:

Reageren