Kijktip: Het zesde seizoen van Downton Abbey

31 Oktober 2015 11:32 | kijktips | Door Televizier

Graaf Robert Grantham staat voor een moeilijke opgave in dit zesde en laatste seizoen van Dowton Abbey: Om Downton te behouden, moet hij personeel ontslaan. 

Het is het begin van het einde in Downton Abbey. Bij de start van het zesde en laatste seizoen is het 1925. Anna (Joanne Froggatt) en John Bates (Brendan Coyle) wachten gespannen op nieuws van de politie over de moord op Mr. Green. Heeft John ermee te maken? De moord blijkt minder makkelijk op te lossen dan aanvankelijk werd gedacht en dit seizoen zal gedeeltelijk in het teken staan van het ophelderen ervan.

Ernstige zorgen

Graaf Robert Grantham (Hugh Bonneville) maakt zich intussen ernstige zorgen over de toekomst van het landgoed en haar bewoners. Moet hij een deel van het personeel ontslaan om het hoofd boven water te houden? De graaf heeft na deze seizoensopening nog zeven afleveringen en een kerstspecial om daarover na te denken. 

Best bekeken serie ooit

Downton Abbey mag zich de best verkochte serie én de best bekeken serie ooit uit Groot-Brittannië noemen. Toch komt er met dit zesde seizoen een eind aan het populaire kostuumdrama. Onder de fans bevinden zich onder andere de Rolling Stones en Michelle Obama. De presidentsvrouw heeft de makers met een handgeschreven briefje zelfs laten weten dat ze zo genoten heeft van de kerstafleveringen van de show. Er is overigens nog een sprankje hoop voor de doorgewinterde fans. De makers onderzoeken of er een Downton-speelfilm kan komen, die aansluit op het laatste seizoen. Een beslissing daarover is nog niet gevallen.

Meer over