Kijktip | Holland's Best Fashion Designers

RTL 5 komt weer met een nieuw programma op de proppen rondom het thema mode. Nadat we Renate Verbaan zagen in Project Catwalk is nu Nikkie Plessen aan de beurt met een vergelijkbaar maar toch vernieuwend concept: Holland's Best Fashion Designers. De show wordt opgezet in samenwerking met Björn Borg en het tijdschrift Grazia.

Waarom is het woord designers in het meervoud? Er zijn namelijk niet één maar twee winnaars aan het einde van de afvalrace.

Duo's
In het programma strijden geen individuen, maar duo's tegen elkaar om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. De winnaars krijgen dan ook niet zomaar iets. Ze mogen een complete modelijn ontwerpen voor Björn Borg, die de dag ná de finale-uitzending in 1200 winkels zal komen te hangen. Daarnaast nemen ze ook nog een leuk bedrag van 25.000 euro mee naar huis.

De koppels moeten niet alleen goed kunnen ontwerpen maar dienen ook de commerciële kanten van mode te beheersen, zoals doelgroep, promotie en verkoop.

Hollands_Best_Fashion_Designers © Televizier


De jury
De vaste jury bestaat uit Björn Borg-marketingmanager Arthur van Rongen en Hilmar Mulder (de hoofdredacteur van Grazia). Modeontwerper Bas Kosters is gast-jurylid in de eerste aflevering.

Modelijn voor Björn Borg
"Björn Borg geeft nieuwe talenten graag een kans, vandaar dat we geïnteresseerd waren in een samenwerking met dit programma. Ik ben zeer blij met het resultaat. De kleding van de winnaars is momenteel in productie en ligt de dag ná de finale-uitzending in de winkels. Zo'n prijs is natuurlijk een geweldige start voor een beginnend modeontwerper," vertelde Arthur van Rongen aan Televizier.

"We hadden veel aanmeldingen voor het programma, wel 800. De ruwe selectie was al snel gemaakt want sommigen wisten niet eens hoe je Björn Borg moet uitspreken of kwamen onvoorbereid. Ja, dan kun je voor mij al inpakken," aldus Arthur.

Emo-TV
Televizier was op bezoek tijdens de persdag en heeft de eerste uitzending mogen bekijken. De show bevat veel interessante en hilarische typetjes die er alles aan doen om die eindstreep te halen.

Het is eerste klas emo-TV. De woordenwisselingen, harde grappen, lullige opmerkingen, maar ook vriendschappen, humor en collegialiteit zijn in de eerste aflevering volop aanwezig.

Reageren