Kijktip: I love the 90's Test

Henny Huisman, Annette Barlo en Erik de Zwart worden getest op hun kennis van de jaren negentig, toe ze zelf furore maakten op tv. 

Het was de tijd van de grunge en de happy hardcore, van de flippo's bij de chips en van comedyserie Full House. De jaren 90 zullen voor velen nog als de dag van gisteren voelen, maar wat weten de deelnemers van BNN's I love the 90's Test nog van dit decennium?

Filemon en Geraldine

Bekende Nederlanders als Henny Huisman (De Mini Playbackshow), Erik de Zwart (presentator van de Top 40, o.a bij TMF) en Annette Barlo (Oppassen!) maakten zelf furore in dit tijdperk. Zij worden door presentatoren Filemon Wesselink en Geraldine Kemper getest op hun kennis van dit decennium en krijgen in totaal vijfentwintig vragen voorgeschoteld. Alle hypes, muziek, trends en andere wetenswaardigheden passeren de revue. Dat kan natuurlijk niet anders dan een groot feest der herkenning worden.

Ray Slijngaard

Naast Huisman, Barlo en De Zwart doet ook jaren 90-ster Ray Slijngaard mee. Bij die naam gaat wellicht niet meteen een belletje rinkelen, maar hij scoorde destijds als 2 Unlimited samen met zangeres Anita Doth de megahit 'No limit'. De twee maakten daarmee een danceklassieker die tot op de dag van vandaag in discotheken wordt gedraaid. Een wat vreemde eend in de bijt is Imanuelle Grives. Het grote publiek maakte pas in 2012 kennis met haar dankzij haar hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen. Kijkers kunnen thuis meespelen via de smartphone of tablet of ouderwets met pen en papier.

Reageren