Kijktip: Iedereen is weer welkom bij 'Idols'

23 maart 2016 14:43 | kijktips | Door Televizier

© William Rutten

De talentenjacht Idols is na acht jaar afwezigheid weer terug op de televisie. Wederom gaat een vakkundige jury op zoek naar het popidool van Nederland. 

Jim of Jamai? Op 8 maart 2003 hielden miljoenen mensen het niet meer van de spanning tijdens de eerste finale van talentenjacht Idols. Dertien jaar en diverse andere variaties op deze talentenjacht later, keert het programma terug. Met niemand minder dan die eerste winnaar in de jury: Jamai Loman.

Twijfel 

Daar moest de zanger en presentator even over nadenken, biechtte hij op aan 100% NL magazine. 'Dat had niet te maken met dat ik niet wilde, maar ik twijfelde over de manier waarop ik zou overkomen. Je weet dat er mensen langskomen die absoluut niet binnen het plaatje passen en dan moet je ook eerlijk durven zijn.' Naast hem zitten Martijn Krabbé, zangeres Eva Simons en dj Ronald Molendijk. Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai tekenen voor de presentatie.

Idols stip 

De komende weken krijgen ze honderden auditanten te zien, die traditiegetrouw plaatsnemen op de witte ster vlak voor de jurydesk en a capella moeten zingen. De vier juryleden zijn zich ervan bewust dat bij Idols alle soorten en maten zangers voorbij komen. In de beginjaren van de talentenjacht stonden er immers regelmatig mensen op 'de ster' die vreselijk vals zongen, terwijl die bij opvolgers als The Voice of Holland voortijdig eruit werden geselecteerd. Tegen RTL Boulevard vertelde Martijn Krabbé onlangs: 'Ik voel me ontzettend schuldig als ik lach tijdens een auditie, maar soms is het niet te voorkomen.'

Meer over