Kijktip: Ik Neem Je Mee met Arie Boomsma

In Ik Neem Je Mee laten KRO-NCRV-presentatoren zich gidsen door BN'ers die hen meenemen naar de plek waar ze geboren zijn.In deze aflevering gaat Arie Boomsma op pad met Edith Bosch.

Aangekomen op hun geboortestek showt de BN'er in Ik Neem Je Mee in kwestie het bijzondere van dat gebied. Als klap op de vuurpijl logeren ze een nachtje op een niet voor de hand liggende locatie. Een soort minivakantie in eigen land dus. Als bonus krijgt de kijker ook nog eens persoonlijke verhalen van de bekendheid voorgeschoteld, want de plek waar je geboren en getogen bent is natuurlijk een bron van mooie (en minder mooie) herinneringen.

Potje stoeien met Arie

In de eerste aflevering reist Arie Boomsma met ex-judoka Edith Bosch af naar Den Helder. Daar wordt gestoeid in haar oude judoschool, maar is er ook ruimte voor een openhartig gesprek in de duinen. Edith laat hem de trekpleisters zien van de havenstad, en dat begint meteen goed met een spectaculaire boottocht tussen de marineschepen.

Goed gesprek

Arie laat zich verleiden tot een gevecht op de judomat in Ediths voormalige judoschool - en dat gaat er heftig aan toe. Tussen al het gestoei door is er ook ruimte voor een goed gesprek. In de duinen vertelt de judoka over haar carrière en enorme bewijsdrang. Door die bewijsdrang heeft ze amper genoten van haar succes. Zo rond haar dertigste verjaardag breekt dat haar op en moet het roer om. Gelukkig kijkt ze inmiddels wel vol trots terug op haar sportcarrière.

Meer over:

Reageren