Kijktip: Ik Vertrek met Brigitte en Laurens

De Haarlemse Brigitte en Laurens vertrekken naar Frankrijk om daar 'hè-hè-weekenden' te organiseren. Maar nog voor ze er zijn, gaat het vreselijk mis.

Een klein plaatsje met de prachtige Franse naam Esquéhéries is de bestemming van deze Ik vertrek. De Haarlemse Brigitte en Laurens hebben daar de perfecte boerderij gevonden om te onthaasten. Ze willen er 'hè-hè-weekenden' organiseren voor Nederlanders: even nergens aan denken, lekker eten, lekker slapen, tussendoor een massage en dan herboren weer terug naar huis.

Verkocht

Het plan is er en de verhuizing is geregeld, alles gaat op rolletjes. Maar Ik Vertrek zou Ik Vertrek niet zijn als er niet nog een paar hobbels op de weg komen. Bij aankomst blijkt de grond rondom de boerderij verkocht te zijn aan iemand anders. De koop gaat niet door. Het stel moet nu snel een nieuwe plek vinden om hun droom waar te maken, want in Nederland is alles al verkocht!

Genieten

Brigitte en Laurens moeten dus nog even hard werken voor ze kunnen ontspannen op het Franse platteland. De fans van Ik Vertrek kunnen weer genieten van de avonturen van Nederlanders die een nieuw leven opbouwen in het buitenland. 

Debacle

De Volkskrant omschreef het format van Ik Vertrek eens als een recept: 'Men neme een bouwtechnisch debacle, een onwillige oud-eigenaar en een stel zonder al te veel ervaring. Breng dat langzaam aan de kook. Snipper er wat kinderisolement overheen, breng het geheel op smaak met de juiste dosis heimwee en smullen maar.' En daar krijgen zo'n miljoen kijkers per week nog lang geen genoeg van.

Reageren