Kijktip: Ik Vertrek - naar een hoop rampspoed in Portugal

13 maart 2016 15:28 | kijktips | Door Televizier

© AvroTros

Ik Vertrek begint aan een nieuw seizoen. Deze eerste aflevering staat in het teken een bouwvakker die zelfs dit leeggeroofde bouwval niet kan behappen.

Liefhebbers van rampspoed opgelet: het emigratieprogramma Ik Vertrek is verhuisd. Het kijkcijferkanon van de zaterdagavond is vanaf nu op vrijdag te zien. Zzp'er Joost trapt af en zal ramptoeristen niet teleurstellen.

Tegenvaller

Hij heeft het helemaal gehad met het Nederlandse (belasting-)klimaat en heeft samen met zijn vrouw Anita een vervallen boerderij in de Portugese Algarve gekocht. Ze legden maar liefst 380.000 euro neer voor het huis, dat bij aankomst totaal overwoekerd blijkt. Ook is alles van enige waarde gestolen.

Bed and breakfast

Joost werkte altijd in de bouw, maar dit is zelfs hem bijna te gortig. Lukt het hen in de wintermaanden om de boerderij in het dorpje Moncarapacho om te toveren tot een bed and breakfast? Of gaat het eerste vakantieseizoen aan hun neus voorbij?

Ik vertrek... naar Frankrijk

Joost heeft zijn hart verloren aan Portugal, maar Frankrijk is dit seizoen wederom de favoriete bestemming voor de emigranten. Later deze reeks volgen onder anderen nog horecaprofessionals Ruby en Bob, yoga-instructrice Brigitte en haar man Laurens en muzikanten Bouwe en Tessa die die kant op gaan.

Jaloezie bij de commerciëlen

Het succes van Ik vertrek, dat zelfs met herhalingen zo'n anderhalf miljoen kijkers trekt, zorgt overigens voor jaloerse blikken bij de commerciële oproepen. RTL 4 heeft al aangekondigd te werken aan een extreme variant: Helemaal Het Einde. Daarin bouwen drie gezinnen een nieuw bestaan op in Zuid-Amerika.

Meer over