Kijktip: Je Zal het Maar Zijn over pedofilie

Sophie praat met een pedofiel die geen kinderen misbruikt en met een meisje dat als kleuter slachtoffer werd van een pedofiel.

Vanuit drie verschillende invalshoeken belicht Sophie Hilbrand het thema pedofilie in Je zal het maar zijn. Een heikel onderwerp, dat de afgelopen jaren meer dan eens heftige emoties losmaakte in de Nederlandse samenleving. Sophie ontmoet eerst de 21-jarige Mark, die een paar jaar geleden ontdekte dat hij pedofiel is. Dat wil niet zeggen dat hij ook kinderen misbruikt. Mark heeft nog nooit een misstap begaan en zocht hulp bij een gespecialiseerd psychiatrisch centrum.

Slachtoffer

En dan is er het verhaal van Jeanette. Zij werd op 4-jarige leeftijd slachtoffer van een pedofiel. Het misbruik heeft zijn sporen nagelaten. Tot voor kort kon Jeanette niet genieten van seksueel contact. Ten slotte spreekt Sophie met de ouders van een kind dat seksueel misbruikt is.

Verontruste buurtbewoners

Hoe gevoelig pedofilie ligt, werd de afgelopen tijd onder meer duidelijk in Leiden, Amersfoort en Deventer. In al deze plaatsten demonstreerden boze en verontruste buurtbewoners over de komst van een pedofiel in hun wijk. In een van de gevallen moest de ME er zelfs aan te pas komen om de betoging te beëindigen.

 

Reageren