Kijktip: Kerst met ... Nick & Simon

Nicke en Simon - en bevriende artiesten - zingen hun grootste hits én kerstklassiekers in deze registratie van Kerst Met... Nick & Simon vanuit Ahoy.

Dromen van een witte Kerst of van Nick & Simon? Voor de fans van het zangduo is die keuze snel gemaakt. Dit jaar kunnen ze het nog combineren ook; voor de tweede keer zetten de Volendammers de Rotterdamse Ahoy op zijn kop met een grote kerstshow.

Gasten

Ze nemen hun eigen band mee, maar ook bekende gastartiesten. Wie dat zijn wilden de twee nog niet van tevoren bekendmaken. Wel verzekeren ze sterren van hetzelfde kaliber als vorig jaar, toen Matt Simons en Caro Emerald aantraden. De Volendammers brengen eigen hits ten gehore én eigen kerstliedjes, aangevuld met kerstklassiekers. Ze hebben de fans gevraagd om in witte kleding naar Rotterdam te komen, zodat het - in ieder geval binnen in de zaal - een echte 'white christmas' is.

Onafscheidelijk

Nick Schilder en Simon Keizer startten hun carrière in 2006 als het duo Nick & Simon en zijn sindsdien onafscheidelijk. Hun eerste single Steeds Weer knalde in 2006 de hitlijsten in, gevolgd door Verloren. Het debuutalbum Nick & Simon komt in mei van dat jaar binnen op nummer 10 in de Mega Album Top 100 en levert de jongens een Rembrandt Award op. De hits blijven in de jaren erna komen en in 2014 kwam er een heuse Best of...-cd. Dit jaar verscheen album nummer 6, Open geheten. Het zangduo dook tussen deze laatste twee releases de theaters in voor hun Herinneringen-tour.

Reageren