Kijktip | KRO detectives: A touch of Frost

Aan A touch of Frost komt woensdag definitief een einde. Na zeventien jaar in de huid van detective inspector Jack Frost te zijn gekropen, houdt David Jason het voor gezien

De Britse acteur werd dit jaar zeventig en vond het niet erg geloofwaardig meer dat een politieman op deze leeftijd nog werkt.

Toch viel het afscheid van het personage hem niet licht. "Op de laatste filmdag moest ik een scène spelen waarbij ik tranen moest laten zien. Dat kostte me geen moeite. Maar ik vind het al met al het wel een mooi afscheid."

Deel 1
Van de tweedelige slotaflevering was vorige week het eerste deel te zien. Daarin werd een jongen doodgestoken toen de politie ingreep bij een hondengevecht. De vader van de dader doet er alles aan om zijn zoon te beschermen en wil inspecteur Christine Moorhead, de enige getuige van de moord, het zwijgen opleggen. Frost zet nog meer dan anders zijn tanden in de zaak, omdat hij tot over zijn oven verliefd is op Christine.

Sir David Jason – vijf jaar geleden werd hij door koningin Elizabeth geridderd – is overigens helemaal niet van plan te stoppen met acteren. Hij gaat wel even genieten van zijn nieuwe vrijheid met zijn twintig jaar jongere vrouw Gill, die hij als productieassistente leerde kennen op de set van A touch of Frost.

Reageren