Kijktip: Laatste Reünie met Patrick Lodiers

14 juni 2017 16:11 | kijktips | Door Televizier

© Wim Kluvers/KRO-NCRV

De leerlingen die in 1977 in de brugklas van de Thomas Mavo in Halsteren zaten sluiten deze reeks van De reünie af. Een van hen is Joop. Op school was hij een vechtersbaasje. Hij sloeg zelfs een keer een docent tegen de vlakte. Later werd hij Europees kickbokskampioen en genoot hij aanzien bij zijn vrienden.

Drugs

Ze hadden alleen niet allemaal het beste met hem voor. Joop werd betrokken bij een drugsdeal en al snel was hij een topcrimineel. Hij werd gepakt en zat uiteindelijk meer dan zes jaar in de cel. Zijn kennismaking met het evangelie bleek zijn redding. Nu geeft Joop als evangelist voorlichting aan kinderen. Deze Reünie is de laatste met Patrick Lodiers als presentator. In het najaar wordt hij opgevolgd door Anita Witzier, Jan Kooijman en Ajouad el Miloudi.

Patrick Lodiers

Patrick Lodiers is teruggekeerd op de plek waar het voor hem allemaal begon: BNN-VARA. Hij is er inmiddels te horen als presentator van het radio 1-programma De nieuws BV. Patrick zelf ziet het overigens niet als een terugkeer op het oude nest. “Ik ga niet terug. Ik ga iets ánders doen. De nieuws BV is radio, het is actualiteit en het is een dagelijks programma. Een totaal ander metier dus dan humaninteresttelevisie. Toen ik hiervoor werd gevraagd, dacht ik: het is weleens goed om uit je comfortzone te springen. Ik ben 45 en als ik nog een keer die journalistieke kant van mezelf wil ontdekken, dan moet dat nu."

Meer over