Kijktip: Leven als een vluchteling in Rot Op Naar Je Eigen Land

Zes jonge mensen ervaren het barre bestaan van vluchtelingen in het realityprogramma Rot Op Naar Je Eigen Land. 

Zes jonge mensen ervaren het barre bestaan van vluchtelingen in het realityprogramma Rot Op Naar Je Eigen Land. Onder leiding van Danny Ghosen leggen ze de omgekeerde route af: vanuit het veilige Europa gaan ze op Spartaanse wijze richting het Midden-Oosten. Dat betekent weinig geld, nauwelijks eten en regelmatig slapen in de buitenlucht.

Confronterend 

De reis confronteert het zestal met hun eigen opvattingen en met die van elkaar. De eerste ontmoeting is op een symbolische plek, namelijk bij het graf van een verdronken Syrische vluchteling. Zijn noodlottige reis is de basis voor de tocht die de deelnemers zullen maken. Ze beginnen zwemmend en dat is meteen aanleiding tot grote paniek. Het programma is een vervolg op de spraakmakende 4-delige reeks van vorig jaar.

Aandacht voor vluchtelingenprobleem 

Toen haalde Rot Op Naar Je Eigen Land bijna een miljoen kijkers per aflevering en was het een van de meest besproken onderwerpen op Twitter. Voorafgaand aan de eerste reeks was er ook al ophef. De PVV stelde er zelfs Kamervragen over. De partij meende dat de EO probeerde om PVV-stemmers op andere gedachten te brengen over het vluchtelingenprobleem. 'Met een jongere cast hopen we net zo veel aandacht te creëren voor de vluchtelingenproblematiek als bij het eerste seizoen', laat producent Tuvalu weten op zappen.blog.nl. 'Er is nog altijd veel onwetendheid, het verhaal van de vluchteling moet verteld blijven worden.'

Meer over:

Reageren