Kijktip: Live uitzending van De Vrienden van Amstel Live!

28 januari 2016 12:02 | kijktips | Door Televizier

RTL 4 zendt donderdag live het concert De Vrienden van Amstel Live uit vanuit Ahoy Rotterdam. Heel Nederland kan hierdoor meegenieten van het concert in de grootste kroeg van Nederland. 

Vaste prik: al maanden voor De Vrienden van Amstel Live plaatsvindt is het evenement stijf uitverkocht. Dat geldt ook voor de achttiende editie van de concertreeks. Voor wie dit jaar naast de kaartjes greep en toch wil meegenieten, zendt RTL 4 een live-verslag uit.

Volendams duo 

De organisatie van het evenement kondigde via hun Facebookpagina al aan dat Nick en Simon dit jaar in ieder geval van de partij zijn. Het Volendamse duo haalde onlangs nog een grap uit met de bezoekers van een café. Als promotiestunt voor De Vrienden van Amstel Live sloten zij zich vier uur lang op in een jukebox. Beetje bij beetje namen ze de controle over van de liedjesaanvragers en hielden ze de kroegbezoekers voor de gek. 'Qua ruimte en hitte in de jukebox was het wel even slikken', vertelt Simon. 'Je hebt het immers over een ruimte van zo'n 80 centimeter bij 2 meter waarin je enkele uren samen doorbrengt. De lol die we hadden en het resultaat maakte het uiteindelijk helemaal waard!'

Line-up 

Inmiddels is de rest van de line-up ook bekend. Naast Nick en Simon staan onder anderen Guus Meeuwis, Claudia de Breij, 3JS, Di-rect, Nielson, Rob de Nijs, Kensington, De Dijk en Kenny B op het podium. Voor Kenny B is het de eerste keer dat hij optreedt in 'de grootste kroeg van Nederland'. Afgelopen jaar scoorde hij een grote hit met zijn nummer 'Parijs'.


Meer over