Kijktip: Live verslag Studio Sport in Thialf

11 maart 2016 11:15 | kijktips | Door Televizier

Het einde van het schaatsseizoen nadert en de komende dagen wordt er gestreden om de Wereldbeker in het Heerenveense Thialf. 

De apotheose van het schaatsseizoen vindt dit jaar plaats in ijstempel Thialf in Heerenveen. Dit weekend valt de beslissing in de Wereldbeker. Studio Sport doet live verslag van de openingsdag.

Sprint

De sprinters openen het toernooi met de 500 meter bij zowel de vrouwen als de mannen. De Rus Pavel Koelizjnikov en de Koreaanse Sang-Hwa Lee zijn hier de gedoodverfde winnaars. Ook is er de 3000 meter bij de vrouwen, waar Martina Sáblíková al het hele seizoen de lakens uitdeelt. Als de Tsjechische erin slaagt het eindklassement op haar naam te schrijven, dan is dat voor de tiende keer in haar carrière. Ook de teamonderdelen komen op deze eerste dag uitgebreid aan bod. De mannen rijden de ploegachtervolging en de vrouwen komen in actie op de teamsprint.

Teamsprint

Na enkele eerdere experimenten is de teamsprint dit seizoen voor het eerst een terugkerend onderdeel tijdens de Wereldbekerwedstrijden. Als de Nederlandse damesploeg erin slaagt om de eindzege te pakken, dan is dat een primeur in de schaatshistorie. Een sprintploeg bestaat uit drie schaatsers die in totaal een afstand van 1200 meter afleggen. Anders dan bij de ploegachtervolging finisht er maar één rijder. Na de eerste en de tweede ronde verlaat steeds een schaatser de baan, waarna er maar één overblijft. Deze laatste schaatser zorgt na drie ronden voor de eindtijd.

 

Meer over