Kijktip | Maandag | Máxima, portret van een prinses

Morgen gaat de vlag uit voor prinses Máxima: dan viert ze haar veertigste verjaardag. De NOS zendt daarom een portret van haar uit dat gerust onthullend mag heten.

Meestal laten leden van ons vorstenhuis niet veel meer zien dan plichtmatige opnamen van staatsbezoeken, vakanties, Koninginnedag en Prinsjesdag. Maar in deze documentaire komen fans van de kroonprinses royaal aan hun trekken.

Familiesfeer
Verslaggever Etienne Glebbeek volgt Máxima sinds september 2010 'overal', zowel bij officiële gelegenheden als privé. Hij was erbij toen ze werkvisites aflegde en een praatje maakte met Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, en Hillary Clinton, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Daarnaast mocht hij getuige zijn van gebeurtenissen in de familiesfeer, zoals de sinterklaasviering en Máxima als 'pleinmoeder' van de Wassenaarse Bloemcampschool, waar haar drie dochters op zitten.

Sprookjesprinses
Glebbeek portretteerde eerder Juliana, Beatrix en prins Bernhard. Hoogtepunten van zijn reportages zijn gemixt met fragmenten uit vier interviews die journaliste Dominique van der Heyde onze 'sprookjesprinses' de afgelopen tijd afnam.

Reageren