Kijktip: Margriet van der Linden presenteert De Tafel van Taal

25 april 2016 13:50 | kijktips | Door Televizier

Taalliefhebbers en -puristen kunnen hun hart ophalen met de nieuwe quiz De Tafel van Taal. Margriet van der Linden neemt de presentatie voor haar rekening.

Przewalskipaard, prezwalskipaard of toch przwalskipaard, wat is nu de schrijfwijze? En waar komt de naam 'sperzieboon' vandaan; uit het Perzisch, of is het toch een verbastering van 'aspergeboon'? Deze en andere vragen krijgen de deelnemers aan De Tafel van Taal voor de kiezen.

Taalstrijd

Uit BN'ers bestaande koppels strijden in deze nieuwe taalquiz op maandag, dinsdag en woensdag tegen elkaar. De twee best scorende teams gaan door naar de halve finale op donderdag. Vrijdag is de allesbeslissende finale, waairn de leden van het winnende duo tegen elkaar strijden om de eretitel 'Taalkenner van de week'.

BN'ers

Striptekenaars Gerrit de Jager en Jean-Marc van Tol spelen in de eerste aflevering tegen weerman Marco Verhoef en nieuwslezeres Astrid Kersseboom. Margriet van der Linden presenteert het programma.

Margriet

De oud-hoofdredacteur van Opzij is bekend als presentatrice van Zomergasten en vooral dankzij Wie Is De Mol? 2015. Als Mol wist ze deelnemers als Chris Zegers en Rik van de Westelaken een rad voor de ogen te draaien. Deze week test ze ook het taalgevoel van onder anderen Hanneke Groenteman, Nadja Hüpscher en Kim van Kooten.Meer over