Kijktip: Maryam Hassouni in Flikken Rotterdam

15 Januari 2016 10:25 | kijktips | Door Televizier

Maryam Hassouni maakt haar opwachting in Flikken Rotterdam. Ze speelt Lieve Jansons, de nieuwe partner van Stan. Samen moeten ze de verdwijning van een notaris oplossen.

Alleen heeft Stan heeft helemaal geen zin om met zijn nieuwe collega op stap te gaan. Hij maakt zich zorgen over zijn oude maat Ben (Peter Paul Muller), die geschorst is na zijn brute optreden van vorige week. Stan wil weten wat Ben allemaal in zijn schild voert en spreekt met hem af in een restaurant. De ontmoeting krijgt een dramatisch einde.

Dries

Dries doet intussen zijn uiterste best om een ontsnapte TBS'er terug achter de tralies te krijgen. Hij heeft namelijk nog een rekening met hem openstaan: de voortvluchtige belandde ooit in het gevang omdat hij de dochters van Dries' vriendinnen misbruikte.

Rauw

Rauw, duister en tamelijk gewelddadig. Nee, Flikken Rotterdam lijkt in weinig op de bourgondische Flikken-variant uit Maastricht. De Rotterdamse rechercheurs krijgen in dit eerste seizoen te maken met gijzelingen, moorden, drugsdeals en ontvoeringen. Dat alles onder leiding van de veeleisende officier van justitie Hein Berg. Die heeft in Amsterdam een zaak grondig verprutst en komt nu in de havenstad revanche halen.

Rotterdam

Rotterdam speelt een belangrijke rol in de serie. 'Het is een toplocatie, met prachtige architectuur en weidse uitzichten over de Maas. Daarnaast is het een wereldstad met een haven en veel bevolkingsgroepen. We kunnen dus een veelzijdige serie maken', vertelt Maartje van de Wetering, die de rol speelt van de gelovige rechercheur Esther Wegereef.

Meer over