Kijktip: Mijn Laatste Keer

19 juli 2015 10:25 | kijktips | Door Televizier

© SBS - Elvin

De laatste keer Kerst, Moederdag of de laatste keer je verjaardag vieren. In Mijn laatste keer portretteert Rob Kamphues ernstig zieke personen.

Ze weten dat beter worden er niet meer in zit en maken dus veel dingen voor de laatste keer mee. Iedere aflevering staat één persoon centraal die Rob voor langere tijd volgt. Ze willen nog graag het leven vieren, er nog wat van maken. Nadat hij een tijdje met maagklachten had rondgelopen, werd bij René vergevorderde slokdarmkanker ontdekt. Samen met zijn twee studerende kinderen geniet hij nu met volle teugen van alles wat het gezin nog kan ondernemen.

Margreet

Margreet - 40 jaar en ALS-patiënt - nodigt juist 400 gasten uit voor haar verjaardag en Petra betrekt haar kinderen zo veel mogelijk bij haar ziekte.

Petra

Petra - 46 jaar en borstkanker met uitzaaiingen - vecht al 9 jaar tegen de allesoverheersende ziekte. Hoop op genezing heeft ze inmiddels niet meer, maar Petra is wel dankbaar voor de extra tijd die haar gegeven was. Zelf blijft de moeder zo positief mogelijk: 'Het leven houdt niet op als je hoort dat je doodgaat.' Samen met haar man Jeroen en haar twee kinderen probeert ze zo veel mogelijk haar gewone leven te volgen, maar ze laat haar dochter ook helpen bij het afknippen van haar haren. Samen kiezen ze een mooie lok uit die in de herinneringsdoos gaat, voor als Petra er straks niet meer is.

Meer over