Kijktip: Mijn Laatste Keer met René

De tweede aflevering van Mijn Laatste Keer gaat over René. Hij heeft slokdarmkanker en wil nog zoveel mogelijk leuke dingen doen in de tijd die hem rest.

Utrechtenaar René is 51 en directeur van een informatieplatform voor ondernemers. Het ging hem voor de wind tot hij in mei 2014 naar ziekenhuis ging omdat hij last had van zijn maag. Het vonnis was een niet behandelbare tumor in zijn slokdarm. René werd opgegeven, maar ondanks dat de artsen niet verwachtten dat hij 2015 zou halen, is René er nog steeds.

Rouwkaart

René probeert nu zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen en er het beste van te maken. Hij gaat vaak op vakantie, geeft zijn geld uit, geniet van uitjes met zakenrelaties en hij kocht voor zijn beide kinderen een appartement. Maar hij heeft ook zijn rouwkaart al klaar en benoemde al een opvolger die hem als directeur moet vervangen.

Rob Kamphues

Rob Kamphues volgt René voor Mijn Laatste Keer in de laatste periode van zijn leven. 'Als mensen zo ziek zijn, komt er een kracht naar boven, een ongelooflijke moed,' aldus Kamphues. Hij ziet het als een voorrecht om een tijdje naast deze zieke mensen te mogen staan voor dit programma.

Over Mijn Lijk

Het succes van een format als Mijn Laatste Keer is al bewezen met Over Mijn Lijk van BNN, waarin een presentator een groep jonge mensen volgt die hun doodvonnis hebben gekregen van hun behandelend arts. De eerste aflevering van Mijn Laatste Keer met Margreet, die leed aan ALS kreeg mooie recensies van de kijkers.

Lees ook:
Interview met Rob Kamhues over Mijn Laatste Keer


 

Reageren