Kijktip: Moordvrouw in de herhaling

6 Augustus 2015 10:33 | kijktips | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Wil je Moordvrouw nog eens vanaf het begin kijken? RTL 4 herhaalt vanaf donderdag het eerste seizoen van de succesvolle serie.

Politieserie Moordvrouw is inmiddels niet meer weg te denken op televisie. Afgelopen jaar was het vierde seizoen op tv en de makers beloven ook al een vijfde reeks. Het begon in het eerste seizoen allemaal in Leeuwarden. RTL 4 zendt die reeks nu opnieuw uit.

Fenna

Rechercheur Fenna Kremer (Wendy van Dijk) komt nieuw bij de politie. Direct tijdens haar eerste werkdag ontsnapt er een tbs'er en moet ze vol aan de bak. Ze maakt kennis met haar collega's, onder wie teamchef Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk), inspecteur Evert Numan (Thijs Römer) en hoofdagent Bram Amezian (Achmed Akkabi).

Friesland?

De serie betekende de doorbraak van presentatrice Wendy van Dijk als serieuze actrice. Het eerste seizoen was ook meteen de enige reeks die zich in Leeuwarden afspeelde; na tien afleveringen zegde Fryslân Marketing de samenwerking op en sindsdien staat het politiebureau van Moordvrouw in een 'anonieme' stad.

Lees ook:
Ons interview met Renée Soutendijk over Moordvrouw

Meer over