Kijktip: Mopperen in Hier Zijn de Van Rossems

8 januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

In een nieuwe zesdelige reeks Hier Komen de Van Rossems doet het trio Maarten, Sis en Vincent van Rossem wederom zes steden aan. Ze lijken zelden echt ergens van onder de indruk te zijn en hebben het onafgebroken mopperen tot hogere kunstvorm verheven.

Ze lijken zelden echt ergens van onder de indruk te zijn en hebben het onafgebroken mopperen tot hogere kunstvorm verheven. Maarten, Sis en Vincent van Rossem keren terug op tv. Hoewel ze daar zelf gematigd enthousiast over zullen zijn, is het voor de rest van Nederland goed nieuws.

Den Haag

In een nieuwe zesdelige reeks Hier Komen de Van Rossems doet het trio wederom zes steden aan. Ze beginnen in Den Haag. Hoewel veel mensen de politieke hoofdstad van Nederland goed kennen, slaagt de familie er toch in nog wat Haagse geheimen met de kijker te delen. Of het nou een museum is waaraan iedereen voorbij loopt of een verborgen gesprek waar niemand wat vanaf mocht weten. De Hofstad is prachtig, maar de Van Rossems weten dat je er alleen wel even oog voor moet hebben.

Schat aan informatie 

Maarten is een wandelende encyclopedie wat betreft geschiedenis, Sis weet alles van kunsthistorie en Vincent bezit een rijke kennis over architectuur. Broers en zus herbergen met z'n drieën dus een schat aan informatie. Ze laten elkaar plekken zien die de ander nog niet goed kent en delen de bijbehorende verhalen. Heel interessant, maar de manier waarop ze die verhalen vertellen maakt het programma: zonder opsmuk en veel gevoel voor humor. De drie mopperkonten bleken vorig jaar zulke kijkcijferknallers dat ze een tweede reeks mochten maken. Komende weken staan onder meer Keulen, Haarlem en Brussel op het program.

 

Meer over