Kijktip: Muziektips voor oudejaarsavond

Oudejaarsavond wordt vaak gevierd met veel muziek. Zo ook dit jaar. Wij zetten alle muzikale hoogstandjes van oudejaarsavond op een rij.

Zoals elk jaar wordt de decembermaand afgesloten met de hoogste ­plaatsen van de Top 2000 (NPO 3, 19.30 uur) en het concert ­Helden van de Top 2000 (NPO 3, 23.45). Daartussen zit een registratie van De Toppers (NPO 3, 20.35 uur). Gerard Joling, Jeroen van den Boom en René Froger trokken in 2015 gevulde Arena’s met hun ­‘Over de Top’-feest.

Ladies of Soul

Nog meer concertregistraties zijn er van Ladies of soul (RTL 8, 23.00 uur), het soulvolle, vrouwelijke antwoord op de Toppers van onder anderen Trijntje ­Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace, en Groots met een zachte G van Guus Meeuwis (SBS 6, 1.10 uur). De Brabander zingt jaarlijks voor een uitverkocht PSV-stadion zijn inhakers en ballades, zoals Het is een nacht en Brabant.

Vrienden van Hazes

Voor wie klaar is met vuurwerk afsteken en champagne drinken, volgt na middernacht nog een verslag van de concertreeks Vrienden van Amstel Live (RTL 4, 0.40 uur), uit januari 2015. Dit concert staat altijd bol van de Nederlandse sterren. Uniek aan de editie was dat Anouk voor het eerst meedeed. Ook Ilse DeLange, Di-rect en Jan Smit waren van de partij. Op SBS 6 is het ook meezingen geblazen, maar dan met louter André Hazes-klassiekers. Tijdens ­Holland Zingt Hazes (SBS 6, 0.10 uur) brengen Jeroen van der Boom, Simone Kleinsma en André’s kinderen Roxeanne en André junior (op foto met Jeroen van der Boom) levens­liederen van de overleden volkszanger ten gehore.

Reageren