Kijktip: Natuurlijke aroma's in Keuringsdienst van Waarde

10 maart 2016 10:39 | kijktips | Door Televizier

© KRO-NCRV

De onderzoeksjournalisten van de Keuringsdienst van Waarde onderzoeken dit keer wat de term natuurlijke aroma's precies betekent. 

Termen als 'natuurlijk aroma' en '100 procent natuurlijk' lachen de consument tegemoet in de supermarkt. Maar wat houden die kreten nou precies in? Dat wil Keuringsdienst van Waarde weten.

Gesloten wereldje 

Een bezoek aan een fabriek en wat telefoontjes moeten uitkomst bieden. Maar zo makkelijk gaat dat het dit keer niet. De aroma-industrie blijkt nogal een gesloten wereldje. Maarten Remmers bezoekt een beurs met producenten van natuurlijk aroma, maar een interview zit er nauwelijks in. Smaken lijken geheim, maar waarom dan toch? Een bedrijf in Denemarken wil uiteindelijk wel openheid van zaken geven. Marijn Frank ontdekt daar dat sommige aroma's helemaal niet zo natuurlijk zijn. Met een paar trucjes in de fabriek kunnen fabrikanten elke smaak fabriceren die ze willen.

Nieuw gezicht 

Na Sofie van den Enk vorig seizoen is er dit jaar weer een nieuw gezicht te zien in in Keuringsdienst van Waarde. Daan Nieber (35) is het team komen versterken. Afgelopen jaar zat hij achter de desk van EditieNL en daarvóór werkte hij onder meer voor omroep Powned. 'Keuringsdienst stond op mijn wensenlijst als presentator. Een programma dat zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed is. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken.'

 

Meer over