Kijktip: Nepalees weeshuis in Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Floortje Dessing reist voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld af naar de Nepalese Kopila-vallei voor een ontmoeting met Maggie Doyne.

Floortje Dessing reist voor Floortje naar het einde van de wereld af naar de Nepalese Kopila-vallei voor een ontmoeting met Maggie Doyne. Als jonge vrouw trok de Amerikaanse met haar rugzak de hele wereld over. Toen ze in Nepal belandde, zag ze een klein meisje stenen verzamelen in een bergbeekje. Ze trok zich haar lot aan en besloot haar en haar dorpsgenoten te helpen. Van haar spaargeld bouwde ze een weeshuisje.

Stichting BlinkNow 

Steeds meer kinderen gingen daarnaartoe voor onderdak en scholing, en inmiddels is Maggie de voorzitter van stichting BlinkNow. En het kleine huisje van weleer is tien jaar later uitgegroeid tot een flink pand met een kliniek en een fikse school. 350 leerlingen krijgen les in het gebouw. De Amerikaanse is inmiddels wettelijk voogd van 51 kinderen.

Bittere armoede 

De afgelopen jaren ging het goed met Nepal. De economische omstandigheden in het land verbeterden sterk en ook op politiek vlak werd het rustiger. Maar lang niet alle Nepalezen wisten hiervan te profiteren. De kloof tussen arm en rijk in de Himalayastaat is alleen maar gegroeid en nog steeds zijn er veel mensen die in bittere armoede leven. De verwoestende aardbeving van vorig jaar zorgde er bovendien voor dat veel mensen alles wat ze hadden zijn kwijtgeraakt.

Meer over:

Reageren