Kijktip: Niemand weet hoe laat het is - zestig jaar Youp van 't Hek

Regisseur Pamela Sturhoofd volgde Van 't Hek een jaar lang van dichtbij en dat leverde een intiem portret op van de cabaretier.

Youp van 't Hek werd vorig jaar 60 en trad voor de tweehonderdste keer op in Carré. Mooie mijlpalen voor de cabaretier, die naast zijn voorstellingen ook nog wekelijks twee columns moet afleveren. Hoe hij dat allemaal voor elkaar krijgt, blijkt in de documentaire Niemand weet hoe laat het is. Regisseur Pamela Sturhoofd volgde Van 't Hek een jaar lang van dichtbij. Ook vertellen zijn vrouw, kinderen en een goede vriend hoe het is om met de cabaretier samen te leven. Dit alles levert een intiem portret op, waarin onderwerpen als liefde, familie en ouder worden aan bod komen. De Vara zond vorige jaarwisseling weer een oudejaarsconference uit van de cabaretier. Titel: Wat is de vraag?. Het was de achtste oudejaarsshow die Van 't Hek maakt sinds 1989.

De cabaretier is al meer dan dertig jaar een van de geliefdste conferenciers op de Nederlandse podia. Waar hij ook optreedt, de zalen zitten steeds tot de nok toe vol. Als bekroning van zijn imposante carrière kreeg hij begin vorig jaar in het radioprogramma van Giel Beelen de Edison Oeuvreprijs Kleinkunst. Een incidentele onderscheiding, die alleen bij speciale gelegenheden wordt uitgereikt. Van 't Hek zelf ging er nuchter mee om. 'Dank voor alle aardige woorden. Niet te lang bij stilstaan. Gauw weer verder!', twitterde hij. Tijd om ermee op te houden vindt hij het niet. 'Voorlopig ben ik nog wel vier, vijf jaar bezig.'

Meer over:

Reageren