Kijktip: Nieuw programma: Bloed, Zweet en Spotlights

31 maart 2016 11:50 | kijktips | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Het is keihard werken achter de schermen van een musical. Art Rooijakkers kijkt in Bloed Zweet en Spotlights acht weken mee. 

Hoewel Soldaat van Oranje keer op keer verlengd wordt, hebben andere musicals het zwaar. Kaartjes zijn duur en bezoekerscijfers dalen daardoor. De nieuwe docuserie Bloed, Zweet en Spotlights laat zien waarom een kaartje niet goedkoop is.

Achter de schermen 

Art Rooijakkers kijkt acht weken lang achter de schermen van twee grote voorstellingen: The Bodyguard en De Tweeling. Wat hij ziet: heel veel mensen die ervoor zorgen dat het publiek op het podium een prachtige of ontroerende show te zien krijgt. Van regisseur tot acteurs, van muzikanten tot kostuummakers, iedereen komt voorbij. De schijnwerper staat echter vooral op de nieuwe sterren in het vak. Romy Monteiro speelt in The Bodyguard haar eerste musicalrol ooit. Ook Hanna van Vliet uit De Tweeling wordt gevolgd.

Romy Monteiro 

In deze eerste aflevering worden beide actrices voorgesteld. Romy Monteiro was eerder te zien in talentenjacht The Voice of Holland. Ze wordt tijdens de repetities in het diepe gegooid als beginneling. 'Alles is nieuw voor me, ook de combinatie van zingen, dansen en acteren. Ik kon alleen zingen, maar dan nog niet op het niveau van mijn collega's. Dan ben je heel kwetsbaar. Ik zal misschien af en toe huilend in beeld komen omdat ik het zo zwaar vond. Maar het was ook vaak leuk, hoor', vertelt Romy. Regisseur Carline Brouwer werpt zich op als toneelmoeder en zorgt ervoor dat Romy op tijd klaar is voor deze grote rol.

 

Meer over