Kijktip: Nieuw seizoen De Reünie

In de eerste aflevering van De Reünie spreekt Patrick Lodiers onder andere met een oud-leerling die binnenkort president Barack Obama gaat ontmoeten. 

De meeste mensen griezelen bij het idee van een soldatenhelm met het skelet er nog aan vast. Zo niet Jean-Paul. In De Reünie vertelt hij presentator Patrick Lodiers hoe hij dit vond en dat zijn leven veranderde. 

Eerste Wereldoorlog 

Jean-Paul zat in 1985 in 4 Havo op het Eindhovense Bisschop Bekkers College. Ook toen verzamelde hij al alles wat met oorlog te maken had. Dit liep uit de hand toen hij granaten mee naar huis nam die nog op scherp stonden. De explosieven opruimingsdienst moest er aan te pas komen. Op 19-jarige leeftijd vond hij in Noord-Frankrijk de helm met het skelet. Hij besloot er te blijven en zoveel mogelijk te verzamelen over de Eerste Wereldoorlog. Inmiddels heeft hij een museum, waar hij binnenkort zelfs de Amerikaanse president Obama mag ontvangen.

Tragische gebeurtenis 

Zijn oud-klasgenoot Rob heeft een andere passie: hockey. Helaas kreeg hij van huis uit weinig steun bij het uitoefenen van zijn sport. Zijn vader stond bij wedstrijden nooit langs de lijn en complimenten ontving hij al helemaal niet. Hierdoor had hij weinig zelfvertrouwen. Dit veranderde toen hij met zijn vriendin hun doodgeboren kind moest begraven. In De Reünie vertelt hij waarom hij pas na deze tragische gebeurtenis het gevoel kreeg dat hij er toe doet. En dat zelfvertrouwen geeft hij nu door. Hij coacht en traint de grootste hockeytalenten van België. En dat doet hij vooral door complimenten te geven.

Meer over:

Reageren