Kijktip: Nieuw seizoen Droomhuis Gezocht

15 februari 2016 16:15 | kijktips | Door Televizier

In de eerste aflevering van Droomhuis Gezocht gaan Edward en Ilja uit Assen op zoek naar een huis in het regenachtige Ierland. Sybrand Niessen gaat samen met het stel een aantal droomhuizen af langs de kust. 

Sybrand Niessen heeft het goed bekeken; voor een nieuw seizoen van Droomhuis gezocht reist hij de halve wereld over. Hij helpt mensen aan een tweede woning in onder meer Italië, Zwitserland, Curaçao en Suriname.

Ierland

Deze reeks begint hij in een regenachtige omgeving, in Ierland. Daar treft hij Ilja en Edward, een stel uit Assen. Nu de kinderen de deur uit zijn, willen ze een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: een huis in Ierland. Een voorwaarde is dat het stulpje uitzicht moet hebben op zee. Dat wordt een mooie zoektocht langs de kust van het eiland. De cameraploeg neemt ook een kijkje bij kunstenares Anita Groener, die al in Ierland woont. Ze ontmoette daar haar geliefde Brian. Achttien jaar geleden waagde ze de oversteek en vestigde ze zich aan de rand van hoofdstad Dublin.

Een kijkje bij 

In de rest van het seizoen bezoekt Sybrand Niessen nog meer mensen die zich al hebben gevestigd in het land dat centraal staat in een aflevering. De ene persoon is bekender dan de ander. In Italië zet dirigent Jan Willem de Vriend de deuren van zijn huis open voor de camera's. Hij woont met zijn gezin in een klein plaatsje en heeft het  goed naar zijn zin. Schrijfster Hendrickje Spoor woont als godin in Frankrijk in haar boerderij uit de 17de eeuw. Ook zij laat zien hoe en vooral waarom ze daar is gaan wonen. Zangeres en Edison-winnares Denise Jannah gunt iedereen tot slot een kijkje in haar Surinaamse huis.

 

Meer over