Kijktip: Nieuw seizoen Koefnoen

29 augustus 2015 11:30 | kijktips | Door Televizier

© Merlijn Doomernik

Paul Groot en Owen Schumacher zijn terug met het oude, vertrouwde Koefnoen. De Zeeuwse garnalenpelsters zijn er ook weer bij.

Paul Groot en Owen Schumacher maakten afgelopen seizoen een uitstapje met het experimentele Koefnoen Presenteert. Nu zijn ze terug in het vertrouwde format van hun satirische show dat al meer dan tien jaar succesvol is. Niet dat het 14de seizoen van Koefnoen geen nieuwigheden kent.

Eric van Sauers

Zo belooft het duo een serie terugkerende sketches over kantoormedewerkers die zich wagen aan teambuildingsuitjes. Daarvoor halen ze hun inspiratie uit het boek Gids voor de kantoorjungle van Japke-d. Bouma. Zij beschrijft daarin situaties die iedere werknemer op een kantoor wel zal herkennen. Raymonde de Kuyper, een bekend gezicht uit het kinderprogramma Villa Achterwerk, speelt hierin een gastrol. Ook cabaretier Eric van Sauers en actrice Leny Breederveld werken mee.

Drank & Drugs

Behalve dit nieuwe onderdeel is er in de acht afleveringen Koefnoen ook voldoende ruimte voor vertrouwde typetjes uit de eerdere seizoenen. Zo is er de terugkeer van Ipie, de eenzame huisvrouw met het pittige korte kapsel. De sullige Okko heeft weer veel te stellen met zijn bazige vrouw Eugenie en de twee hippe Zeeuwse garnalenpelsters hebben hun eigen variant bedacht op de hit Drank & drugs.

Het bekakte echtpaar Joris en Monique is al sinds het tweede seizoen een vaste gast in het programma. Destijds kregen ze een dochter, terwijl Joris toch echt liever een zoon had gehad. Annelies is inmiddels bijna volwassen.

Meer over