Kijktip: Nieuw seizoen Lekker Nederlands

5 februari 2016 14:00 | kijktips | Door Televizier

In Lekker Nederlands strijden team Nick & Simon en team JURK! tegen elkaar. Beide teams maken eigen Nederlandse hertalingen op bestaande nummers. 

De melodie blijft, maar de tekst gaat heel ergens anders over. Dat is in het kort het uitgangspunt van Lekker Nederlands. Een klus die heel wat vergt van het taalgevoel van duo's Nick & Simon en JURK! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven).

Nieuwe versies 

Dit seizoen krijgen 'Let it go' (uit Frozen) en Sinatra's 'New York, New York' een heel andere tekst. De duo's brengen de nieuwe versies ten gehore, en de kijkers thuis kunnen vanuit de huiskamer meezingen: de teksten staan gewoon in beeld. Na afloop van het nummer mogen de mannen commentaar op elkaar leveren. Een belangrijk moment, volgens Simon. 'Alleen dan kunnen we de jury nog kunnen beïnvloeden. Als ze iets hebben gemist, kunnen we alleen dan nog zeggen dat er niets van een tekst klopt. We moeten dus scherp zijn.'

Nieuwe klus 

Naast een nieuw seizoen van Lekker Nederlands krijgen Nick Schilder en Simon Keizer in het voorjaar nog een nieuwe klus bij SBS: een vrijdagavondshow. In dit programma strijden ze als teamcaptains tegen elkaar. De Volendamse zangers krijgen daarin vragen over muziek, taal en algemene kennis. Ze worden bijgestaan door een bekende gast én kunnen ook een beroep doen op de kennis van een eigen publieksvak. Wanneer dit programma te zien is en hoe het gaat heten is nog niet bekend. Eerder streden ze tegen elkaar in het Avrotros-programma Nick tegen Simon. Ook daarin kregen ze hulp bekende Nederlanders.

Meer over