Kijktip: Nieuw seizoen Masterchef Holland

In het vijfde seizoen van Masterchef Holland moeten zestien kandidaten onder toeziend oog van onder andere meesterkok Robert Kranenborg flink aan de bak. 

Aardappels kunnen koken en een gehaktballetje draaien is tegenwoordig niet meer genoeg als amateurkok. Nu worden complete kalkoenen gevuld, eieren gepocheerd en ingewikkelde ijstaarten gemaakt. De zestien kandidaten van het vijfde seizoen van Masterchef Holland moeten dan ook flink aan de bak. Onder toeziend oog van meesterkok Robert Kranenborg, restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman wordt het uiterste van hen gevraagd.

Bloemenveiling 

Zo staan de kandidaten tussen de bloemen in Aalsmeer. Hier koken ze voor de medewerkers van de bloemenveiling. Ook zijn er weer de bekende en gevreesde mysterybox-opdrachten, waarbij veel van hun creativiteit wordt gevraagd. Daarnaast krijgen ze ook masterclasses van (inter-)nationale gastchefs.

Jury 

'We vertegenwoordigen niet alleen ontzettend veel kennis, maar ook drie generaties,' vertelde Robert Kranenborg eerder tegen SBS 6 over de jury. 'Ik ben de klassiek geschoolde Franse kok met een enorme hoeveelheid kennis, Michiel is de vernieuwende rock & roll-chef met een hip knotje. Marcus is de vragensteller, het empathische type bij wie de kandidaten uithuilen als ze in een crisis zitten.' Dit trio proeft alle gerechten die de kandidaten maken en geeft hun ongezouten mening. Na tien weken gaat er uiteindelijk één iemand vandoor met de titel Masterchef Holland 2016 en een flink geldbedrag.

 

Reageren