Kijktip: Nieuw seizoen Smeris

19 januari 2017 10:48 | kijktips | Door Televizier

Er is veel veranderd tussen Willem (Dennis van de Ven, foto) en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) in dit nieuwe seizoen van Smeris. Theo’s undercoveractie van de vorige reeks heeft hem een ander mens gemaakt, zeker omdat hij gewapend tegenover zijn vader stond. Dat incident is nu een jaar geleden en sindsdien is Theo spoorloos.

De Diplomaat

Willem leidt daarentegen een rustig leventje in Tilburg. Dat wordt overhoop gegooid wanneer Willem betrokken raakt bij een geruchtmakende zaak. Daardoor ziet hij ook zijn oude ­politievriend terug, maar is hun relatie nog zo goed als vroeger? In het nieuwe seizoen moeten Theo en Willem opnieuw afrekenen met de ‘Diplomaat’ uit Duitsland. Ook krijgen ze te maken met de tweelingbroer van Freddy van Nuenen, de ­crimineel uit seizoen één. En van binnenuit maakt de nieuwe rechercheur Tjebbo Leeksma (Tjebbo Gerritsma) het de twee politiemannen erg lastig. “Leeksma schreeuwt wat zijn onderbuik hem ingeeft en wil zich koste wat kost hogerop werken”, zo omschrijft de ­producent zijn rol.

Laura den Dooyer

Een ander nieuw gezicht is dat van Laura den Dooyer, een lokale misdaadverslaggeefster. Op jacht naar primeurs loopt zij de ­politie aardig in de weg. Bovendien schroomt ze niet om haar charmes in de strijd te gooien en vooral Willem blijkt daar gevoelig voor. De rol wordt gespeeld door Susan Visser, die in het verleden ook een relatie had met Dennis van de Ven.

Smeris politieserie 20.25 ● NPO 3

Meer over