Kijktip: Nieuw seizoen van De reünie

In 2011 schoot Tristan van der V. zes mensen dood in Alphen aan den Eijn. Hij verwondde er nog eens 17. Een van hen vertelt daarover in De Reünie. 

Alphen aan den Rijn kwam in 2011 in het nieuws door een dodelijke schietpartij in een winkelcentrum. Patrick Lodiers praat hierover in de eerste nieuwe aflevering van De Reünie met klas 4 van het Alphense Scala College uit 1998. Oud-leerling Adem werd in april 2011 in winkelcentrum De Ridderhof neergeschoten door Tristan van der V. Bloedend rende hij langs de winkels om andere bezoekers te waarschuwen. Adem wist zo tientallen mensen te redden van dodelijke kogels. Patrick gaat met hem terug naar de plek des onheils.

Marathon Rotterdam

In deze uitzending vertelt ook klasgenoot Aart zijn verhaal. Ooit woog hij 120 kilo. Na de dood van zijn sportieve moeder besloot hij zijn levensstijl aan te passen. Nu gaat hij, als eerbetoon aan haar, de marathon van Rotterdam lopen.

Patrick Lodiers

De Reünie is al jaren onverminderd populair op de Nederlandse televisie. Presentator Patrick Lodiers meent dat dit vooral komt door de herkenbaarheid van het programma. 'We hebben allemaal in een klas gezeten. En in elke klas blijken mensen met verhalen te zitten, dat houdt nooit op.' Lodiers nam vorig jaar het stokje over van Rob Kamphues als presentator van De Reünie. Het is programma dat goed bij hem past. 'Dit komt doordat het over mensen gaat. En ik mag er ook uit om filmpjes te maken. Dat is het voordeel van mijn vak. Ik kom op bijzondere plekken en in aanraking met bijzondere mensen.'

 

Meer over:

Reageren