Kijktip: Nieuwe JP in Wie Is de Mol?

30 januari 2016 14:00 | kijktips | Door Televizier

Presentatrice Karin de Groot is de nieuwe JP bij Wie Is de Mol? De oud-presentatrice van Spoorloos begeleidt nu de kandidaten. 

De afgelopen jaren was Jan Peter Pellemans (JP, de stem uit Lingo) de vaste begeleider van Wie Is de Mol?. Zowel de saboteur als de 'gewone' kandidaten konden bij hem terecht om hun verhaal te doen en hij nam de dagboekgesprekken met hen op. Afgelopen jaar besloot hij te stoppen.

Karin de Groot

'We moesten op zoek naar een opvolger, en dat was niet niks', vertelt presentator Art Rooijakkers. 'Op een dag ging ik met Karin de Groot op kraamvisite bij Jan Kooijman. Wij deden in 2011 mee aan Wie Is de Mol?. Ik had het er met hen over zei: "Karin, jij moet het worden!"' De oud-presentatrice van Spoorloos werkt nu dus achter de schermen mee. Vóór de camera's is te zien hoe de deelnemers het schrift van de oorspronkelijke bevolking van de Dominicaanse republiek moeten ontcijferen.

Moltalk 

De wijziging achter de schermen is niet de enige verandering in Wie Is de Mol?. Het programma is tegenwoordig op zaterdagavond te zien. Art Rooijakkers: 'Elk jaar verandert er wel iets, deze keer is dat de dag van uitzending. Ik sprak mijn sportschoolhouder en hij was er erg blij mee, want de klasjes op donderdag werden in januari en februari altijd zo slecht bezocht!' Ook nieuw dit seizoen is het aansluitende Moltalk. Deze talkshow, met oud-deelnemers en -mollen, was voorheen alleen op internet te zien. Vivienne van den Assem en Rik van de Westelaken praten direct na de uitzending na over wie mogelijk de saboteur is.

 

Meer over