Kijktip: NOC*NSF Sportgala 2015

Het moet raar lopen wil atlete Dafne Schippers bij het NOC*NSF Sportgala in de RAI de eretitel Sportvrouw van het jaar mislopen. Maar wie wordt de Sportman van het jaar?

Dafne Schippers is de grote favoriet, bij de WK sprintte ze op de 200 meter naar goud. Ze is de eerste Nederlandse ooit die erin slaagde een wereldtitel in de buitenlucht te veroveren. Bovendien pakte ze op de 100 meter zilver. Turnster Sanne Wevers en zwemster Sharon van Rouwendaal zijn de andere genomineerden in haar categorie.

Jeroen Dubbeldam

Wevers pakte bij de WK turnen zilver op de balk in de toestelfinale. Van Rouwendaal veroverde bij de WK zwemmen drie zilveren medailles. BMX'er Niek Kimmann, shorttracker Sjinkie Knegt en ruiter Jeroen Dubbeldam zijn in de race voor de titel Sportman van het jaar. De eerste twee werden wereldkampioen; Dubbeldam veroverde de Europese titel.

Sportploeg

De ruiter heeft bij het NOC*NSF Sportgala overigens nog een ijzer in het vuur. Met de springruiters maakt hij kans om te worden uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. De Europees kampioenen nemen het in deze categorie op tegen de waterpolovrouwen en het beachvolleykoppel Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst. Rolstoeltennisster Jiske Griffioen, baanwielrenster Alyda Norbruis en atlete Marlou van Rhijn tot slot zijn de kanshebbers om Paralympisch sporter van het jaar te worden. Wie de titels uiteindelijk winnen bepalen de sporters zelf. Zij brengen vlak voor de live-uitzending hun stem uit.

Reageren