Kijktip: Oefeninterland Nederland - Frankrijk

Na een aantal magere jaren is de Franse voetbalploeg op de weg terug. Oranje verkeert juist in een impasse. Komt het nog goed?


In de Amsterdam ArenA staan Nederland en Frankrijk tegenover elkaar. SBS 6 doet rechtstreeks verslag van deze oefenwedstrijd. De Fransen gebruiken de match om zich voor te bereiden op het EK van komende zomer in eigen land. Voor Oranje is het slechts een wedstrijd in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland.

Niew elan

Het ligt voor de hand dat bondscoach Danny Blind verdergaat op de weg die hij eind vorig jaar insloeg. Dat betekent dat hij in zijn formatie kiest voor nieuw elan. Sinds zijn aantreden liet hij al zes spelers debuteren. Dat ging onder meer ten koste van topscorer Robin van Persie. 

Nieuwe start

Robben is helaas niet van de partij. De sterspeler van Bayern München is geblesseerd maar zei eerder dat hij zich ervan bewust is dat er iets moet veranderen bij het Nederlands elftal. In de Telegraaf zei hij dat Oranje helemaal opnieuw moet beginnen. „We moeten ervoor zorgen dat we onze eigen identiteit weer creëren, een nieuwe start maken.” De oefeninterland tegen Frankrijk en die van volgende week tegen Engeland zijn daarvoor een uitstekende gelegenheid, vindt Robben. „Dat zijn twee heel goede tegenstanders, het zijn belangrijke potjes om stappen te maken.”

Oefeninterland: Nederland - Frankrijk voetbal 20.00 l SBS 6


Reageren