Kijktip: Open het Bos met Angela en Beau

Met de tv-campagne Open het bos probere Angela Groothuizen en Beau van Erven Dorens 70.000 bomen bij elkaar te verdienen.

Het duo vraag aandacht voor de teloorgang van het groen in Nederland. Samen met BN’ers als Nick & Simon, Ruud Feltkamp, Trijntje Oosterhuis en Racoon bieden Angela Groothuizen en Beau de kijker de unieke kans een steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur. Als het lukt om 70.000 bomen aan de man te brengen, kan er in de nabije toekomst een recreatiebos worden aangelegd in de buurt van Utrecht.

Angela Groothuizen

Angela Groothuizen vindt het doel van groot belang: „De natuur is van groot belang en de bossen zijn de longen van onze aarde. Daarom zet ik me graag in om zo veel mogelijk bomen te verkopen. Juist ook voor onze kinderen. Bovendien verheug ik me enorm op de samenwerking met Beau; we vullen elkaar goed aan”, zo vertelt ze in het AD.

Spannend
Groothuizen was degene die Beau van Erven Dorens als medepresentator strikte. ,,We waren toevallig bij hetzelfde diner en daar vroeg ik hem mee te helpen. Het leek hem ontzettend leuk. Beau is slim en energiek: hij kan van de ene naar de andere artiest rennen en ik beman de tafel wel.” Het hele programma duurt maar 1,5 uur. Groothuizen: ,,Dat is krap. We moeten het dus strak in de hand houden en een heleboel werk verzetten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook best spannend.”

In een speciaal belpanel zitten BN'ers met een toepasselijke achternaam: Ramon Beuk, Inge Ipenburg, Marjan Berk, Marc van der Linden en Evelyn Struik zijn onder anderen ingeschakeld.

Open het Bos Benefiet 17.00 • RTL 4

Reageren