Kijktip: Opgelicht?! Zomerspecial

16 juni 2015 13:20 | kijktips | Door Televizier

© Leendert Jansen/TROS

Vervelend maar waar: een een welverdiende vakantie horen vaak problemen zoals fraude bij het boeken van vakantiehuisjes. Opgelicht?! pakt de onverlaten aan.

Nu de zomer is begonnen, dienen ook de vakantiekriebels zich aan. Veel Nederlanders zoeken binnenkort de zon op in Frankrijk of Italië. Behalve een klein beetje stress vlak voor vertrek, levert dat veelal blije gezichten op. Maar het kan ook verkeerd gaan.

In een zomerspecial behandelt Opgelicht?! fraude bij het boeken van vakantiehuizen. Om te laten zien hoe makkelijk consumenten een aanbetaling doen, heeft het programma zelf een site met nephuizen opgericht. De afgelopen jaren is het aantal meldingen van 'vakantiehuisfraude' behoorlijk toegenomen. De schade loopt dan vaak in de duizenden euro's. Boeken via internet brengt risico's met zich mee.

Fraudehelpdesk

„Ik roep niet dat je het niet moet doen”, aldus een woordvoerder van de Fraudehelpdesk op de programmawebsite. „Maar wees op je hoede en verifieer of de organisatie en de woning wel bestaan.” En de belangrijkste tip is eigenlijk: lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Laat je niet verblinden door luxe op aantrekkelijke foto's.

Frankrijk

Verder trekt de redactie van Opgelicht?! met een camper door Frankrijk. Hoe makkelijk word je bedrogen in Parijs en wat kan je onderweg overkomen? En er is aandacht voor het huren van een auto op vakantie. Dat kan soms best in de papieren lopen, met allerlei verzekeringen en extra kosten die erbij komen kijken.

 

Meer over