Kijktip: Oudejaarsconference Herman Finkers

31 december 2015 11:26 | kijktips | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Voor het eerst maakt Herman Finkers de Oudejaarsconference. Herman deed vanwege zijn ziekte weinig try-outs, dus het wordt spannend.

'De oudejaarsconference en Herman Finkers, daar kan ik me niets bij voorstellen. Dus dat wil ik weleens zien.' Het is de typerende stijl van de Twentse cabaretier waarmee hij niet alleen zijn show aankondigt, maar ook het publiek al jaren op het verkeerde been zet. Hoewel, al jaren? De 61-jarige Finkers maakte de afgelopen acht jaar geen voorstelling vanwege zijn haperende gezondheid (hij lijdt aan chronische lymfatische leukemie).

Rentree

Nu is er de eenmalige rentree, zijn eerste oudejaarsconference ooit. De man die praktisch nooit een actuele grap maakt, mag het nieuws van het afgelopen jaar doornemen. 'Ik ben ook heel benieuwd wat het wordt', zei hij in De wereld draait door. Eén ding is zeker: Finkers wil de voorstelling in de Leidse Schouwburg graag live spelen.

Ziek

Die wens uitte hij eerder dit jaar in College Tour. 'Oud en Nieuw gaat heel erg over tijd, dan geeft het een mooi gevoel om dat precies op dat moment te doen.' In het interview met Twan Huys sprak Finkers ook over zijn ziekte. 'Het ene moment voel ik me prima en heb ik heel veel zin om dingen te doen, maar op andere momenten ben ik daar absoluut niet toe in staat.' Dat is ook de reden dat Finkers niet uitgebreid op tournee is geweest met zijn oudejaarsconference. In aanloop naar zijn optreden van 31 december in de Leidse Schouwburg probeerde hij de show in slechts een paar zalen uit.

Meer over