Kijktip: Penoza begint aan seizoen 4

13 september 2015 10:05 | kijktips | Door Televizier

Joepie! Carmen van Walraven heeft de laffe aanslag op haar leven overleefd. Zoveel wordt duidelijk in de eerste aflevering van het vierde seizoen.

Leeft Carmen van Walraven nog? Fans van de serie Penoza hebben anderhalf jaar op het antwoord moeten wachten, maar hun geduld wordt beloond. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen blijkt Carmen (Monic Hendrickx) springlevend. Al is ze nog wel herstellende van de schietpartij waarmee de vorige reeks eindigde. Na haar revalidatie wordt ze overgebracht naar de gevangenis, in afwachting van haar proces.

Mexicaanse bende

Justine de Heer, de officier van justitie, wil haar het liefst voorgoed achter de tralies, maar vanwege onrust in de Amsterdamse onderwereld heeft ze Carmen hard nodig. Ze vraagt haar zelfs te infiltreren in een Mexicaanse bende. Ondertussen heeft aan het thuisfront iedereen de draad weer opgepakt. Dochter Nathalie is met haar vriend Storm een hip restaurant begonnen en oudste zoon
Lucien studeert communicatiewetenschappen. Met jongste zoon Boris gaat het minder goed. Hij blowt veel en zoekt fanatiek naar de dader van de aanslag op zijn moeder. Als ook hij in de onderwereld terechtkomt, dreigt het helemaal mis te gaan. Carmen heeft geen
andere keus dan op Justines voorstel in te gaan.

Monic Hendrickx

Actrice Monic Hendrickx twijfelde geen moment of ze weer gestalte wilde geven aan de koelbloedige weduwe uit de Amsterdamse onderwereld. ‘Ik ben nog lang niet op Carmen uitgekeken’, zegt ze. „Carmen worstelt continu met tegenstrijdige gevoelens: ze wil die wereld uit en een goede moeder voor haar gezin zijn, maar het geeft haar ook een kick. Meer dan ze wil toegeven; stiekem is ze verslaafd aan de spanning en het gevaar. Dat maakt haar zo interessant om te spelen.”

Barry Atsma

Naast de vaste acteurs duikt er deze reeks een aantal nieuwe gezichten op in Penoza. Zo heeft Jacob Derwig een belangrijke rol als onguur onderwereldtype en is Barry Atsma te zien als de revalidatiecoach van Carmen. Ook nieuw dit seizoen is de Penoza-app. Hiermee kunnen kijkers exclusief materiaal en zelfs de volgende aflevering bekijken.

Lees ook:
'Het vierde seizoen van Penoza is retespannend!'

Meer over