Kijktip: Pestgedrag onder volwassenen in Als Je Me Echt Zou Kennen...

2 maart 2016 13:45 | kijktips | Door Televizier

In het nieuwe RTL4-programma Als Je Me Echt Zou Kennen komt het pesten onder volwassenen aan bod. Hiermee hoopt Angela Schijf meer begrip te krijgen voor gepesten. 

Veel mensen denken dat pesten alleen bij kinderen voorkomt, maar niets is minder waar. Ook volwassenen halen elkaar geregeld het bloed onder de nagels vandaan.

Over de Streep 

Het nieuwe RTL-programma Als Je Me Echt Zou Kennen... besteedt aandacht aan pestgedrag onder volwassenen. Een alternatieve versie dus eigenlijk van Over de Streep, dat voorheen door de KRO werd uitgezonden. In het programma volgde Arie Boomsma vier jaar lang middelbare scholieren die deelnamen aan een challenge day. Tijdens zo'n dag leren de deelnemers elkaar goed kennen, waardoor ze meer respect voor elkaar krijgen en eventuele vooroordelen overboord gooien. 

Angela Schijf

In Als Je Me Echt Zou Kennen... is het de beurt aan leraren, ouders, ziekenhuispersoneel en voetbalteams. Angela Schijf presenteert. Voor haar is dat een andere tak van sport dan datgene waarmee ze bekend is geworden: acteren. Al tien seizoenen doet ze dat als Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht. Het presenteren van Als Je Me Echt Zou Kennen... wordt haar allereerste klus op dat gebied. 'Het is een prachtig, integer programma', aldus Schijf. 'Ik vind het heel eervol om eraan mee te werken. Dat ik de presentatie op me neem, is een stap buiten mijn comfortzone. En laat dat nu precies zijn waar het in dit programma over gaat.' Ze wordt bijgestaan door Jessica Villerius, die ook de 'oorspronkelijke' Over de Streep produceerde.

Meer over