Kijktip: Playback Je Gek

17 oktober 2015 12:49 | kijktips | Door Televizier

In Playback Je Gek playbacken deelnemers zich een slag in de rondte. De beste playbacker wint. Presentator is Jandino Asporaat. 

'Hoe gekker, hoe beter!', omschrijft presentator Jandino Asporaat zijn nieuwe programma Playback Je Gek!. En daar is geen woord aan gelogen. In deze kolderieke show mogen de deelnemers zich tijdens het naspelen van een hit of filmscène compleet uitleven. Degene met het leukste optreden is de winnaar van de avond. 

Hilarische fragmenten

Volgens Jandino is playbacken moeilijker dan het lijkt. 'Ik kan er zelf niks van, maar het is geweldig om te zien.' De olijke presentator heeft er alvast veel zin in: 'Het wordt echt verrassend met live publiek en veel hilarische fragmenten die we kennen van YouTube.' Ondanks het spelelement is het zeker geen afvalrace: 'Het is geen wedstrijd met een hoop haat en nijd. We kijken gewoon op een grappige manier wie de beste skills heeft op playbackgebied.'

Henny Huisman

Playback Je Gek! doet velen terugdenken aan de Playbackshow, het programma dat tussen 1985 en 1998 op de Nederlandse buis te zien was. In dit door Henny Huisman gepresenteerde programma verzorgden de kandidaten een optreden van 3 minuten. Een driekoppig panel bepaalde wie in de race bleef en wie afviel. De Playbackshow werd een doorslaand succes en veroverde in 1985 de Gouden Televizier-Ring. Nadien verschenen er nog diverse varianten, zoals de Mini-Playbackshow met kinderen en de Soundmixshow, waarin de deelnemers echt zongen.

Playback Je Gek - zaterdag 20.00 uur • RTL 4

Meer over