Kijktip: Professor Nicolai & Dr. Beckand

Het gaat er spectaculair aan toe in de nieuwe humoristische spelshow Professor Nicolai & Dr. Beckand. Ruben en Tijl doen namelijk hun eigen stunts.

Twee teams, onder leiding van teamcaptains Ruben Nicolai en Tijl Beckand, strijden tegen elkaar met als doel om een zo hoog mogelijk geldbedrag te verdienen. En dat is niet alles; ze kunnen ook een reis winnen. Dit kan informatieve trip zijn naar een congres over zand op Texel, maar een lezing over quantummechanica op Hawaï zou ook kunnen.

Helikopter

De teams moeten wel stevig aan de bak: Zo blazen ze auto's op, gooien ze piano's van hijskranen en wordt een miljoen volt opgewekt. Dit alles in dienst van de wetenschap.

Het meest angstaanjagende experiment was voor Ruben Nicolai tot nu toe die in een helikopter: „Eerst vloog de piloot naar 500 meter hoogte, toen vroeg hij: 'ben je er klaar voor?'. 'Nee, zei ik'. 'Ik wel', zei de piloot' en toen zette hij de motor uit. En die bleef ook uit.” Voor zover wij weten is Ruben Nicolai nog in leven, dus het experiment is uiteindelijk goed afgelopen.

Het allereerste experiment dat de heren in de studio uitvoerden ging wel meteen mis. Daarbij vloog iets meer in de brand dan de bedoeling was.

 

Meer over:

Reageren